Hoppa till innehållet
Logotyp, länk till startsidan
English |

Spela och träna online

Nedan är information från Jörgen Magnusson

 

Hej allesammans!

Det har hänt en del viktiga saker inom det nordiska synskadeschacket på sistone. 13-15 september hölls en träningshelg på Almåsa. Där hade vi glädjen att ha fyra av våra norska vänner med. Jag hoppas att detta kan fortsätta och att vi kan inkludera fler av våra nordiska grannar. Vi arbetade med skotsk gambit som det nu finns en del material om på min hemsida. Adressen anger jag nedan i mejlet. Men det kanske än viktigare är att vi numera kan spela online med hjälp av Jaws och NVDA. Det går utmärkt via www.lichess.org (nytt fönster). Det finns en utmärkt vägledning som Tage Johansson skrivit på min hemsida.

Nu är vi många som vill ta steget vidare och inkludera onlineträning i förbundets schackverksamhet. Tanken är att vi inom kort startar temaspel online. De som anmäler sig delas in i grupper så att man får ungefär jämbördigt motstånd och så spelar man partier utifrån något som jag gjort material om på min hemsida. Det kommer strax ut ett nytt material om skotskt gambit som blir det första materialet som vi övningsspelar på. Du som inte redan gjort det, gå in på Lichess och skapa ett konto. Skicka sedan ditt användarnamn till mig så lägger jag in dig i en träningsgrupp. Idén är att man en vecka lyssnar på det material jag lagt ut. Vecorna därpå spelar man temapartier med rätt lång betänketid, 45 minuter plus 45 sekunders tilläggstid. Det gör att vi hinner med två sådana partier på tre veckor. Nästa runda jobbar vi med ett annat material och man möter sedan en ny motståndare.

Du som kan lägga ned ungefär 2-3 timmar på schack i veckan kan lugnt anmäla dig till den här träningsformen och på så vis få regelbunden träning. Det är så man blir bättre!

Anmäl dig den här veckan så finns det första materialet ute senare den här veckan och vi startar med spel vecka 44, vecka 43 är det nordiskt mästerskap så den veckan blir stressig för oss.

Nordiska mästerskapet spelas allltså i Finland 25-27 oktober. Det svenska laget består av Jörgen Magnusson, Patrik Berggren, Tage Johansson, Håkan Thomsson, William  Johansson och Patrik Gränsmark. Vi kommer stäla upp laget i ratingordning utifrån 1 oktoberlistan. Vi kommer att rappotera flitigt såväl via förbundets hemsida, min ahesida och på vår facebookgrupp.

Du som vill köpa den talande schackklockan Caissa kan nu göra det till ett förmånligt pris, €126. Vi planerar att skicka en beställning till tillverkaren i Spanien under nästa vecka. Skicka anmälan om du vill köpa ett exemplar till mig.

Adressen till min hemsida är:

http://www.jorgenmagnusson.com/svenska/schack/intro.htm (nytt fönster)

Med vänliga hälsningar/Best regards

Jörgen Magnusson

Associate professor in the study of religions

Department of humanities

Mid Sweden university

Phone: +46 10 142 82 93

E-mail: jorgen.magnusson@miun.se

Sidan granskades senast 2019-10-17

Kontakta SSSf via E-post: info@srfschack.org